8 listopada 2022

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.


8 listopada obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia  wśród dzieci i dorosłych,  uczenie dobrych nawyków żywieniowych,  wiedzy na temat znaczenia regularnego  spożywania posiłków i informowanie o konsekwencjach złej diety.

W akcję tę zaangażowała nas Pani Jolanta Jaromin, przygotowała quizy, które były pretekstem do rozmów na trudne  tematy, na przykład  wyższości brukselki nad batonem, lub tego, czy można zjeść na raz 10 kalarep i czy to jest zdrowe?

My jemy zdrowo!

 











Koło Młodego Ekologa obchodziło ten dzień przygotowując pyszną i zdrową sałatkę owocową. Było dużo zabawy i satysfakcji.








                                                                  Monika Kozak

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz